Qui ha fet Bono President del Congrés?
Aquests últims dies m’ha semblat escoltar com un clam que la gran majoria dels catalans no ens feia cap gràcia que José Bono fos President del Congrés dels diputats però les dades i els fets desmenteixen aquesta remor.
En la votació d’ahir José Bono va ser escollit President del Congrés en segona volta amb un total de 167 vots a favor, dos menys dels esperats. No entraré en els possibles perquès d’aquest vots en contra, però si voldria fer una petita reflexió. Quin suport hagués tingut en Bono si tots els diputats catalans no l’haguessin votat?
Molt simple, 144. I ara no ostentaria aquest càrrec.
Dels 47 diputats que li corresponen a Catalunya, 25 sense cap condicionament li han donat suport.
Aquests 25 diputats són del partit socialista i representen més d’un milió i mig de catalans que els van votar. I jo em pregunto, tots aquests volien i volen a Bono com a President del Congrés?
Si és que sí. Perfecte. (encara que poso en dubte que tants catalans estiguin d’acord amb les tesis del Sr. Bono)
Si és que no. Només voldria dir a aquells que van votar al partit socialista que quan es vota una opció política es vota tot el paquet, ara no et queixis!
Per acabar no voldria deixar de contestar la pregunta del titular que és la següent: els diputats socialistes catalans han fet al Sr. Bono el tercer màxim càrrec de l’estat. Llavors, aquests 25 diputats que han donat el seu vot incondicional a aquest senyor defensaran sense límits els interessos de Catalunya?
1 Comments:
Apostaria qualsevol cosa que aquest milió i mig de catalans que dius tampoc estaran, un gran nombre d'ells i d'elles, d'acord a que el TAV passi pel costat de la Sagrada Família. Segurament molts tampoc estan d'acord amb que Nadal no hagués dimitit quan l'afer Carmel, és molt probable que molts no estiguin d'acord amb les polítiques "educatives" d'en Maragall. Molts no deuen voler, o potser ni saben de què va, que es faci la connexió d'alta tensió a través dels Pirineus, molts segurament estan en contra dels transvessaments d'aigua. És molt possible que a molts els sembli ridícul, o estiguin en contra, d'anar a les autopistes a 80 km/h per les zones metropolitanes. És bastant probable que molts haurien votat a ERC o a ICV/EUiA en altres condicions. Qui sap si molts d'ells són abstencionistes i aquesta vegada han votat perquè tenien por del PP. No m'estranyaria que algú estigués a la manifestació "Diem prou". He llegit a twitter, per exemple, militants importants, molt actius i molts defensors del PSC estar en contra que Bono fos el president del Congrés de Diputats, etc.
En un sistema de partits, com el nostre, votes el que hi ha (un gran paquet on et van coses que no vols i coses que potser sí, i persones que no vols i d'altres potser sí) o si no t'has d'abstenir, votar en blanc o fer malbé la papereta. No hi ha res més.
A mi no m'agrada cap partit massa, malgrat tinguin més simpatia per uns que per altres, ni votaria a tota la gent d'una llista, ni votaria tot un programa sencer. Però en la nostra democràcia se'ns dóna tot fet, lligat i relligat, i tu acceptes això o això o no acceptes res. I no val a dir, si no estàs d'acord fes tu una alternativa política, perquè no et votaria mai la suficient gent per tenir cap incidència. En una democràcia liberal sempre hi hauran tres opcions: 1. La dreta oficial 2. L'"esquerra" (esquerra?) OFICIAL (1 i 2 bis) Les seves variants OFICIALS 3. L'abstenció. I quan es posen en venda davant el xec de canvi de la papereta ofereixen
A. Programes polítics fets a mida
B. Llistes de candidats/es fetes a mida
Tu no pots decidir com han de ser aquest partits polítics. Tu no pots decidir qui són els candidats i qui no. Tu no pots decidir com han de ser els programes polítics.
Hi ha el que hi ha, i per la il·lusió de sentir-te "demòcrata per un dia", vas i pagues amb el teu xec a les urnes.
Publica un comentari a l'entrada
<< Home