AVÍS URGENT
AVÍS URGENT
  • A PARTIR DEL JULIOL DE 2008 ACCEDEIX AL BLOC PER AQUI
  • AVÍS URGENT
    AVÍS URGENT

    dimarts, de març 04, 2008

    Resultats del vuitè Racòmetre


    Si avui es fessin les eleccions generals, el PSC guanyaria a Catalunya, però podria arribar a perdre fins a tres diputats.

    El PSC té una forquilla d’entre 21 diputats i 18: això vol dir que es podria quedar amb els mateixos que ha tingut aquesta última legislatura, 21, o perdre’n tres.

    Convergència i Unió podria mantenir els 10 o pujar fins als 13.

    El PPC passaria dels 6 que ha tingut fins als 8 o 10.

    Esquerra Republicana cauria des dels 8 fins als 4 o 6.

    I Iniciativa mantindria els 2 diputats que ha tingut aquesta legislatura.

    Ciutadans NO tindria representació.

    Aquest sondeig electoral del Racòmetre es va fer entre els dies 25 i 28 de febrer. Van ser entrevistes telefòniques a 1.000 persones, amb un marge d’error de +/- 3,16%.

    El Racòmetre el fa FeedBack.

    Cal tenir ben present que les enquestes publicades per alguns diaris tenen una mostra a Catalunya molt reduïda, i per tant, amb uns resultats molt poc fiables, especialment a Lleida, Girona i Tarragona. Així, mentre el Racomètre està fet en base a una mostra de 1.000 persones de Catalunya, l’enquesta de La Vanguardia té una mostra de 1.200 enquestes per tot l’Estat. Les primeres són unes enquestes en clau espanyola, per saber qui guanyarà les eleccions i el paper de PSOE i PP. Per contra, el Racòmetre, en clau catalana, ens permet veure el comportament dels diferents partits a Catalunya.