AVÍS URGENT
AVÍS URGENT
  • A PARTIR DEL JULIOL DE 2008 ACCEDEIX AL BLOC PER AQUI
  • AVÍS URGENT
    AVÍS URGENT

    divendres, de març 10, 2006

    Els atacs del PP a l'Estatut evidencien que el text acordat és un salt endavant per Catalunya.


    Amb l’inici de la Comissió Constitucional, tothom ha pogut seguir la seqüència pública del debat de continguts, i s’està constatant els guanys que suposarà pel nostre país.

    El Partit Popular ha tingut una actitud d’atac frontal contra l’Estatut des del primer dia. Malgrat això, ara que comença la Comissió Constitucional, el PP aprofita per intensificar les crítiques i pretén qüestionar al màxim detall possible cadascuna de les millores del nou Estatut.

    Hom no pot nega que l’Estatut acordat no és el mateix que el Parlament de Catalunya va aprovar el 30 de setembre del 2005, però la realitat és que mentre, a Catalunya, hi ha qui només es lamenta i vol destacar aquells aspectes que no s’ha aconseguit, des de Madrid, el PP, juntament amb el seu aparell mediàtic, es dedica a destacar el llarg llistat d’avenços que aconseguirà Catalunya si s’aprova l’actual text estatutari. Uns guanys a favor del nostre autogovern, però que pels sectors més anticatalanistes, suposen un greu error i el trencament d’Espanya.

    Cal destacar que el fet que la Comissió Constitucional sigui pública, permetrà que els catalans a través dels nostres representants polítics puguin seguir la seqüència pública del debat dels continguts, i constatar els guanys aconseguits. I en definitiva, permetrà comprovar que el nou Estatut acordat entre Mas i Zapatero, sobre la base del text aprovat pel Parlament de Catalunya, suposa un salt endavant per al nostre país.

    Els catalans hauríem de preguntar com ERC pot seguir al bàndol del no amb el PP i del nou partit de Boadella, criticant l’Estatut acordat i afirmant que és millor quedar-se amb l’Estatut de l’any 1979, si al mateix temps, els populars estan dedicant una bateria de crítiques ferotges per mirar de deslegitimar el text. Aquest fet suposa un argument més que demostra que les crítiques d’Esquerra a l’Estatut s’han originat per un atac de gelosia, després de veure com Zapatero els deixava al marge i decidia arribar als acords bàsics de l’Estatut amb Convergència i Unió.

    Tothom qui es miri el nou Estatut amb un mínim d’objectivitat podrà comprovar les millores que s’hi recullen. Així mateix, veient les crítiques ferotges que està dedicant el PP al nou Estatut, i que ara s’incrementen en la Comissió Constitucional, volen intentar fer creure que el nou Estatut no suposa un salt endavant molt important en el nostre autogovern és voler amagar la realitat.