AVÍS URGENT
AVÍS URGENT
  • A PARTIR DEL JULIOL DE 2008 ACCEDEIX AL BLOC PER AQUI
  • AVÍS URGENT
    AVÍS URGENT

    dimecres, de gener 16, 2008

    Fundació Campaner

    El passat mes d'octubre vaig assistir a la presentació del projecte de cooperació entre el CD Almeda (Cornellà) i la Fundació Campaner. Aquesta ONG des de fa onze anys treballa a Diffa (Níger) per combatre la malaltia anomenada Noma.

    LA NOMA és una bactèria infecciosa que ataca als nens més vulnerables, desnodrits i amb manca d'higiene. Comença per la boca i els va devorant el rostre. Aquesta malaltia si no es para a temps pot provocar la mort.

    Per tal de combatre la malaltia és molt senzill només cal realitzar un programa de prevenció que contempli uns mínims d'higiene i una alimentació equilibrada. I un cop detectada la malaltia administrar penicil·lina. Aquest punt és el més trist de la malaltia perquè com està provocada per una bactèria només amb una dosi de penicil·lina es cura. I actualment l'accés a aquest medicament no hauria de ser cap problema per a cap persona d'arreu del planeta. La Fundació Campaner treballa a Diffa per subministrar la penicil·lina als afectats, així com la promoció d'hàbits d'higiene i alimentació als habitants de la zona. Per altra banda, com aquesta bactèria literalment es menja la carn, sobre tot de la cara, l'entitat també promou que cirurgians plàstics voluntaris d'hospitals de referència de Barcelona i Mallorca realitzin reconstruccions facials.

    El proper 14 de gener i fins el 8 de febrer té lloc a la Sala Raimon Llort de la Biblioteca Central de Cornellà l'exposició "Lluita contra la Noma". L'exposició consta d'una vintena de fotos de nens afectats per la Noma, dels projectes que la Fundació té en marxa al Níger com ara, una escola per a 280 nens, una casa d'acollida, un dispensari, diferents pous, micro-crèdits per a dones, visites de metges voluntaris pels poblats, intervencions, així com alguna altre imatge de la regió de Diffa.

    Com ja vaig poder gaudir de la presentació de la Fundació Canpaner el passat mes d'octubre, us recomano la xerrada que tindrà lloc a la Biblioteca Central de Cornellà el proper dimarts 5 de febrer, a les 19 hores que anirà a càrrec de Xisca Figuerola, coordinadora de la Fundació, que explicarà el qui, que, com de la Fundació, així com els projectes que tenen actualment en marxa.