AVÍS URGENT
AVÍS URGENT
  • A PARTIR DEL JULIOL DE 2008 ACCEDEIX AL BLOC PER AQUI
  • AVÍS URGENT
    AVÍS URGENT

    dilluns, de desembre 18, 2006

    Els internautes escollits 'persona de l'any' per la revista Time


    Time considera que els milions d'internautes que publiquen al web són les persones més influents de 2006.

    Queden pocs dies perquè s'acabi el 2006 i quan arriben aquestes dates la revista nord-americana Time publica un número en què selecciona qui és la persona de l'any, és a dir el personatge més influent dels últims 12 mesos. La sorpresa l'ha donat el personatge seleccionat per aquest 2006: els milions de persones que, des d'Internet, publiquen continguts propis en tota mena de formats.

    Algunes de les eines amb més èxit a Internet són les que formen part de l'anomenat Web 2.0. Els blocs, el protal YouTube, la Wikipedia i altres webs es nodreixen dels continguts que generen milions de persones anònimes de tot el món. Time ha volgut reconèixer la seva tasca i influència. I ho ha justificat afirmant que "per agafar les regnes dels mitjans a escala global, per fundar i estructurar la nova democràcia digital, per treballar a canvi de res i guanyar els professionals en el seu joc, el personatge de l'any 2006 de la revista Time ets tu".

    La portada de la revista està il.lustrada amb un ordinador la pantalla que fa de mirall. "Literalment reflecteix la idea que tu, no nosaltres, estàs transformant l'era de la informació", explica en un comunicat Richard Stengel, director de Time. Stengel assegura que "blocs i vídeos permeten veure esdeveniments sovint de formes més immediates i autèntiques que els mitjans tradicionals".