AVÍS URGENT
AVÍS URGENT
  • A PARTIR DEL JULIOL DE 2008 ACCEDEIX AL BLOC PER AQUI
  • AVÍS URGENT
    AVÍS URGENT

    dimecres, de setembre 20, 2006

    Text íntegre del polèmic discurs del Papa

    Dissabte passat el Papa Benet XVI va fer una classe magistral de teologia a la Universitat de Bonn que l'integrisme islamic, treien de context una cita, va desfermar tot l'odi cap el cristianisme. Llegint tot el discurs i sobretot les conclusions finals un discurs que advocava pel diàleg entre religions s'ha convertit en tot el contrari.

    Jo voldria testacar aquestes conclusions, segons paraules del Sant Pare:

    "I així arribo a la conclusió. Aquest intent, fet amb unes poques pinzellades, de crítica de la raó moderna a partir del seu interior, no significa que cal regressar a abans de la Il·lustració, rebutjant les conviccions de l’era moderna. Els aspectes positius de la modernitat han de ser coneguts sense reserves: estem tots agraïts per les meravelloses possibilitats que ha obert per a la humanitat i per al seu progrés que se’ns ha donat. L’ètica científica, a més, ha de ser obedient a la veritat, i, com a tal, duu una actitud que es reflecteix en els principis del cristianisme. La meva intenció no és el reduccionisme o la crítica negativa, sinó ampliar el nostre concepte de raó i la seva aplicació.

    Mentre ens recreem en les noves possibilitats obertes a la humanitat, també podem apreciar els perills que emergeixen d’aquestes possibilitats i hem de preguntar-nos com podem superar-les. Només ho assolirem si la raó i la fe avancen juntes d’una manera nova, si superem la limitació imposada per la raó mateixa al que és empíricament verificable, i si una vegada més generem nous horitzons. En aquest sentit la teologia pertany correctament a la universitat i està dintre de l’ampli diàleg de les ciències, no només com una disciplina històrica i ciència humana, sinó precisament com teologia, com un aprofundiment en la racionalitat de la fe. Només així podem assolir aquest diàleg genuí de cultures i religions que necessitem amb urgència avui. En el món occidental se sosté àmpliament que només la raó positivista i les formes de la filosofia basades en ella són universalment vàlides. Fins i tot les cultures profundament religioses veuen aquesta exclusió del diví de la universalitat de la raó com un atac als seus més profundes conviccions. Una raó que és sorda al diví i que relega la religió a l’espectre de les subcultures és incapaç d’entrar al diàleg amb les cultures. Al mateix temps, com he tractat de demostrar, la raó científica moderna amb els seus elements intrínsecament platònics genera una pregunta que va més enllà de si mateixa, de les seves possibilitats i de la seva metodologia.


    La raó científica moderna ha d’acceptar l’estructura racional de la matèria i la seva correspondència entre el nostre esperit i les estructures racionals que actuen en la naturalesa com una dada de fet, en el qual es basa la seva metodologia. Fins i tot la pregunta per quina això ha de ser així? és una qüestió real, que ha de ser dirigida per les ciències naturals a altres maneres i plans de pensament: a la filosofia i la teologia."

    Aquestes són unes paraules d'un gran pensador i no pas d'un incendiari religiós! Us recomano que perdeu 10 minuts en llegir tot el text perque paga la pena!!!

    2 Comments:

    At diumenge, de gener 17, 2010 12:44:00 p. m., Anonymous Anònim said...

    порно видео бабушек
    скачать порно видео зоофилов
    бесплатное полное видео порно
    порнуха безплатно без sms
    девчёнки секси

     
    At dissabte, de gener 23, 2010 7:17:00 a. m., Anonymous Anònim said...

    [url=http://kfarbair.com][img]http://www.kfarbair.com/_images/_photos/photo_big7.jpg[/img][/url]

    בית מלון [url=http://www.kfarbair.com]כפר בעיר[/url] - אינטימיות, [url=http://kfarbair.com/services.html]שקט[/url] . אנחנו מציעים שירותי אירוח מיוחדים גם יש במקום שירות חדרים הכולל [url=http://www.kfarbair.com/eng/index.html]סעודות רומנטיות[/url] במחירים מפתיעים אשר מוגשות ישירות לחדרכם.

    לפרטים נוספים נא לפנות לאתר האינטרנט שלנו - [url=http://kfarbair.com]כפר בעיר[/url] [url=http://www.kfarbair.com/contact.html][img]http://www.kfarbair.com/_images/apixel.gif[/img][/url]

     

    Publica un comentari a l'entrada

    << Home