AVÍS URGENT
AVÍS URGENT
  • A PARTIR DEL JULIOL DE 2008 ACCEDEIX AL BLOC PER AQUI
  • AVÍS URGENT
    AVÍS URGENT

    dimecres, de gener 30, 2008

    De que parlara CiU durant aquesta campanya?

    Aquests darrers dies estem assistint a una subasta pública de promeses electorals dels populars i socialistes que realment dona pena. Convergència i Unió durant la campanya ens hem compromés a parlar de temes reals i assolibles. Per aquesta raó:

    Parlarem d’educació.
    Perquè ni el Pp ni el Psoe no han estat capaços de posar-se mai d’acord per pactar un sistema educatiu estable estatal. Convergència vol un pacte escolar que recuperi els principis de respecte, autoritat, reconeixement de l’esforç i el mèrit.

    Parlarem de polítiques en favor de la família.
    Perquè per la gent de CiU és molt important la natalitat, ja que invertir en política familiar és la millor manera d’invertir en el futur.

    Parlarem de seguretat.
    Perquè com el Psoe no ha volgut modificar el Codi Penal tal i com proposava CiU per poder tenir un instrument més per lluitar contra la delinqüència organitzada hi tornarem a insistir.

    Parlarem de política social.
    Perquè si alguna força política s’ha ocupat des del primer moment de les persones amb tot tipus de dependències ha estat CiU. Tot i no ser decisius a Madrid, per exemple, hem fet possible que una persona discapacitada que treballa pugui cobrar el sou i la pensió no contributiva. I hem fet compatibles la pensió del SOVI amb la de viduïtat. Si som decisius tenim diverses propostes que podran ser possibles i que a més no envairan competències de la Generalitat de Catalunya.

    Parlarem de pensions.
    Perquè no existeixi cap pensió de viduïtat i de jubilació, per sota del salari mínim interprofessional en acabar la propera legislatura.
    Parlarem d’aigua.Perquè continuem defensant que la resposta a les necessitats d’aigua passa pel transvasament del Roine.

    Parlarem d’economia.
    Perquè en aquests dies s’ha perdut molt de temps parlant de Solbes i de Pizarro quan el que necessita l’Estat, i especialment Catalunya, és donar resposta a la desacceleració econòmica i per això cal reforçar els nostres actors productius.

    Parlarem de la capacitat adquisitiva dels ciutadans.
    Perquè hem alertat que la capacitat adquisitiva de la ciutadania està disminuint, per això hem proposat al Psoe que baixi l’IVA que s’aplica a la factura energètica del 16 a 7%, per deixar nou punts d’IVA a la butxaca del ciutadà, i hem demanat que abaixi un 5% les retencions de l’IRPF per salari i per pensió. Però ni Solbes ni Zapatero ho han volgut fer cas.

    dimarts, de gener 29, 2008

    Respectaran Catalunya

    Des de fa ja més de quatre anys Catalunya s’ha convertit amb l’ase dels cops, la nina lletja que tothom se’n en riu. És com aquell cunyat excèntric que ningú li té cap respecte. Catalunya pateix d’aquest mal. Entitats econòmiques, socials, institucions de l’estat, partits polítics com el PP o el Psoe, tothom li a perdut el respecte al nostre país. Per aquesta raó en les properes eleccions a les Corts Generals una de la feina principal, com a catalans, és intentar transmetre a la ciutadania què és el que ens juguem: si volem continuar tal com estem o volem que les coses canviïn i que es torni a respectar Catalunya. Als darrers anys s’ha demostrat que ni el PP ni el PSOE, aquest últim amb la complicitat moltes vegades de partits “catalans” com Erc i Icv, no han fet res per la defensa del nostre país ans el contrari.

    CiU és la força que Catalunya necessita per tornar a ser respectada.

    El que és clar que després d’aquestes eleccions o hi haurà un govern popular o socialista. Els populars volen tornar a governar i ja sabem com se les gasten, i els socialistes aspiren a tenir majoria absoluta. Us podeu imaginar a una Magdalena Àlvarez amb majoria absoluta? Només CiU pot fer que ni el Pp ni el Psoe ens marqui el pas a Catalunya. Per tant el que li convé al nostre país que CiU surti reforçada després de les eleccions per tenir força i capacitat decisiva a la política espanyola, per defensar els nostres interessos i perquè ens tornin a respectar.
    Des de CiU treballem incansablement per tenir la màxima capacitat de decisió des de les nostres institucions per a resoldre i respondre a les necessitats i problemes de la gent, per tenir més poder polític per a les nostres institucions i per al nostre país, per tenir més poder econòmic, per fer complir l’Estatut i per resoldre el finançament del nostre país.

    diumenge, de gener 27, 2008

    Llistes definitives de CiU a Corts Generals

    Ahir al Consell Nacional conjunt de Convergència Democràtica de Catalunya i d’Unió Democràtica de Catalunya, va ratificar les llistes definitives per a les quatre circumscripcions de Catalunya a les Corts Generals.


    Per Barcelona

    2. Pere Macias i Arau
    3. Mercè Pigem i Palmés
    5. Immaculada Riera i Reñé
    6. Josep Sanchez i Llibre
    7. Manuel J. Silva i Sánchez
    8. Josep Rull i Andreu
    9. Ivonne Griley i Martínez
    10. Lourdes Ciuró i Buldó
    11. Eva Parera i Escrich
    12. Joan Camprubí i Masallera
    13. Calamanda Vila i Borralleras
    14. Margarida Payola i Lahoz
    15. Raimon Gusi i Amigó
    16. Maria Casellas i Rocabert
    17. Anna Maria Maristany i Posadas
    18. Antoni Valdivia i Navarro
    19. Genís Boadella i Esteve
    20. Núria Santacana i Vidal
    21. Carles Domingo i Díaz
    22. Roser Costa i Gil
    23. Marta Carreras i Diego
    24. Lluís Pujolàs i Sala
    25. Jordi Monrós i Ibáñez
    26. Jaume Oliveras i Malla
    27. Maria Gràcia Escabia i Ruiz
    28. Carles Deprius i Flores
    29. Joan Baptista Gavaldà i Moran
    30. Rosa Carrasco i Azemar
    31. Xavier Trias i Vidal de Llobatera

    Suplents

    1. Mercè Soler i Sanchís
    2. M. Àngels Guitart
    3. Agustí Segura i Vives
    4. Ferran Guasch i Adan
    5. Marta Garcés i Lanciano
    6. Jaume Casanovas i Rodríguez
    7. M. Victòria Sànchez i Castro
    8. Josep Zalacain i Suárez

    SENAT

    Montserrat Candini i Puig
    Suplent: Marc Pifarré i Estrada

    Feliu Guillaumes i Ràfols
    Suplent: Albert Marco i Zaurin

    Jordi Torra i Vendrell
    Suplent: M. Carme Sayós i Motilla


    Per Tarragona

    CONGRÈS

    1. Jordi Jané i Guash
    2. Raül Font i Plana
    3. Immaculada Juan i Franch
    4. Xavier Bagés i Llasera
    5. Sílvia Pomés i Roset
    6. Oriol Vázquez i Tarrida

    Suplents

    1. Pedro Álvarez i Puyol
    2. Anna Ramos i Castro
    3. Santiago i Guasch

    SENAT

    Josep Maldonado i Gili
    Suplent: Jordi Just i Miró

    Salvador Pallarés i Brull
    Suplent: Rosa Clara Prades i Beltran

    Rosa Pertegaz i Lafont
    Suplent: Josep Subirachs i Pedret
    Per Girona

    CONGRÈS

    1. Jordi Xuclà i Costa
    2. Montserrat Surroca i Comas
    3. Josep Trias i Figueras
    4. Cristina Mascarreras i Sabrià
    5. Jordi Munell i Garcia
    6. Montse Roura i Massaneda

    Suplents

    1. Miquel Casagran i Juera
    2. Lluís Costabella i Portella
    3. Coralí Cunyat i Badosa

    SENAT

    Rosa Núria Alexandre i Cerarols
    Suplent: Ricard Font i Hereu

    Josep M. Guinart i Solà
    Suplent: Roser Urra i Fàbregas
    Carles Pàramo i Ponseti
    Suplent: Jaume Sagrera i Lloveras


    Per Lleida

    CONGRÈS

    1. Contxita Tarruella i Tomàs
    2. Ramon Companys i Sanfeliu
    3. Maite Ramoneda i Sentenach
    4. Antoni Postius i Terrado

    Suplents

    1. Xavier Vall-llebrera i Santesmasses
    2. Àfrica Aldavert i Agell
    3. Marc Calderó i Cluet
    4. Meritxell Planes i Bastida

    SENAT

    Ramon Alturo i Lloan
    Suplent: Josep Maria Maench i Biela

    Albert Muntada i Mosella
    Suplent: Xavier López i Seuma
    Maite Rivero i Segalés
    Suplent: Míriam Sentín

    Que han fet en quatre anys?

    Ara que ja s’ha acabat la legislatura i a les portes de la campanya electoral per les eleccions del 9 de març és bon moment de fer un petit balanç dels principals trets que han caracteritzat la legislatura espanyola que ha estat els incompliments de Rodríguez Zapatero i del Govern espanyol amb Catalunya. Si les promeses de ZP cotitzessin a la borsa, tindríem una crisi bolsària més important que l’actual. Recordem els seus incompliments en l’aprovació de l’Estatut, “recolzaré l’estatut que aprovi el Parlament de Catalunya”; en l’inici del desplegament de l’Estatut; en la inversió de l’Estat a Catalunya, sobretot del que recull la Disposició Addicional 3a de l’Estatut encara falten 1.500 milions d’euros corresponents al 2007 i al 2008; en l’arribada de l’AVE a Barcelona el 21 de desembre, i l’incompliment de la previsió d’arribada a la Catalunya nord; en el traspàs de rodalies a la Generalitat aquest mes de gener; o en el retorn de la totalitat dels documents dipositats a l’Arxiu de Salamanca.

    En honor de la veritat si de Rajoy no es pot esperar res, ni tan sols bones paraules, de Zapatero i dels socialistes en general, l’únic que s’ha aconseguit són mirades positives, tarannà positiu i bones paraules, però a l’hora de veritat, el president del Govern espanyol ha fallat, i ha menystingut Catalunya.

    Cal assenyalar que els incompliments de ZP van lligats a un altre dels trets que han caracteritzat la seva manera de fer: la frivolitat. Aquesta frivolitat és la que li va fer prometre, per exemple, que traspassaria rodalies i regionals l’1 de gener, tot i no tenir voluntat real de fer-ho; i la que li va fer dir només un dia abans de l’atemptat a la T-4 de Barajas que la pau estava més a prop que un any abans.

    Cal lamentar també que el Govern espanyol hagi tingut una manca de respecte evident per l’autogovern de Catalunya, tirant endavant moltes lleis clarament laminadores de les competències de la Generalitat. Així doncs, la seva actuació diària demostra una manca de lleialtat institucional evident envers el text estatutari que ells mateixos van votar, combinat amb un Govern tripartit que ha deixat fer sense plantar cara. Com ara en la Llei d’horaris comercials; en la Llei de la dependència, on fins i tot el Consell Consultiu va declarar que més del 70% del contingut vulnerava l’Estatut, però el tripartit va decidir no recórrer-la al Constitucional; en els Pressupostos de l’Estat pel 2007 i pel 2008, on no s’ha complert la disposició addicional tercera de l’Estatut relativa a la inversió de l’Estat a Catalunya; en el Reial Decret d’Implantació de la tercera hora de llengua castellana als centres d’ensenyament; en la Llei per la qual es regula el règim del comerç de drets d’emissió de gasos de efecte hivernacle; en la Llei de desenvolupament rural; en el Reial Decret-Llei 12/2005, de 16 de setembre, pel qual s’aproven determinades mesures urgents en matèria de finançament sanitari; en el Reial Decret-Llei 11/2005, de 22 de juliol, pel qual s’aproven mesures urgents en matèria d’incendis forestals; en el Reial Decret-Llei 7/2005, de 22 de abril, pel qual es modifica la Llei 2/2004, de 27 de desembre, de
    Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2005, en matèria de finançament de la formació continua; en els ajuts als joves de menys de 30 anys per accedir a un habitatge; o en el Decret d’ordenació d’ensenyaments universitaris, per citar uns exemples.

    També cal destacar que la política social del Govern Socialista, la seva política “estrella” ha estat una política d’aparador. La Llei de la dependència, ha estat una llei molt mediàtica, però la realitat és que a dia d’avui, pràcticament no hi ha cap persona que hagi rebut un sol euro en referència a aquesta llei (de les 24.000 persones a les quals se’ls ha acceptat la sol·licitud, només 74 han cobrat les ajudes); a l’hora de modificació substancial de les pensions no ha hagut una voluntat explicita, malgrat que hi ha moltes persones, pensionistes, jubilats, viudes, que cobren una sola pensió que no arriba als 500 euros. Per exemple, una viuda només pot cobrar el 52% del que cobrava el marit. Convergència durant tota la legislatura va estar defensant apujar-ho al 70%, però el PSOE no ho ha acceptat; en l’àmbit de la política d’immigració no s’ha fet res en els últims quatre anys, el Govern espanyol i el PP no han sabut fer altra cosa en aquesta matèria que tirar-se els plats pel cap discutint el sexe dels àngels.

    És veritat que la legislatura ha tingut dues etapes, la primera en la qual va dominar el bon tarannà, que es va traduir en perspectives d’esperança d’una nova dinàmica de diàleg en contrast amb l’anterior Govern d’Aznar i que va durar fins a l’aprovació de l’Estatut de Catalunya; i una segona de supervivència del Govern espanyol on desapareix el bon tarannà, aquest comença a trobar dificultats i ha d’aprovar les seves iniciatives avui amb uns i demà amb uns altres. El Govern Socialista ha arribat al final amb moltes dificultats. Dos exemples ho demostren clarament: de quina manera ha aprovat els últims pressupostos i com ha salvat la petició de cessament de la ministra de Foment, recorrent a persones trànsfugues que procedien d’altres forces polítiques com el PP (i prometent-los un lloc a la llista).

    CiU ha dut a terme una oposició constructiva, que ha donat uns resultats prou positius com la rebaixa de l’impost de societats en cinc punts, la millora de la LOE, la reducció del cost de les famílies vinculat a l’ampliació de les hipoteques, entre altres qüestions. També cal recordar que Convergència i Unió, amb aquesta oposició constructiva, és el grup que més iniciatives ha vist aprovades.

    Convergència i Unió és la única garantia perquè Catalunya tingui algú qui la defensi.

    dimecres, de gener 23, 2008

    Ens vàrem equivocar de conte


    dilluns, de gener 21, 2008

    Un 29 pel Congrés


    El dilluns 14 de gener el CEN de Convergència va triar els candidats per a les properes eleccions a les Corts Generals, i el dissabte el Consell Nacional va aprovar aquestes llistes, sabent que el proper dissabte, els consells nacionals de CDC i UDC ratificaran el conjunt de les candidatures de CiU.

    En aquestes llistes hi sóc en el lloc vint-i-nou de la candidatura al Congrés de CiU per Barcelona.

    Ja sé que algú pot pensar: “una mica més i no hi va”, o “és impossible que surti”, però crec que és tot un honor anar a les llistes de la primera força política de Catalunya, siguis el primer de la llista o l’últim dels suplents. Només em toca agrair a tota la gent de CDC que ha confiat en mi per formar part del gruix de candidats del partit.

    Des de la meva modesta posició, però a l’hora com a candidat, encoratjo a tots aquells que tinguin dubtes per anar a votar, degut a l’emprenyamenta que duen sobre que quedar-se a casa només beneficia al Psoe i al Pp, i perjudica clarament Catalunya.

    Espanya no es quedarà mai sense govern, però Catalunya es pot quedar sense que ningú la defensi!

    diumenge, de gener 20, 2008

    Llistes de CDC a les eleccions del 9 de març

    Ahir al Consell Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya va aprovar les llistes per a les quatre circumscripcions de Catalunya a les Corts Generals. Aquestes s’han de fusionar amb les llistes d’Unió Democràtica de Catalunya, per ser aprovades el proper dissabte 26 de febrer com a llistes definitives de la federació de CiU.

    Els candidats de CDC són els següents:

    Per Barcelona

    CONGRÈS

    Pere Macias i Arau
    Mercè Pigem i Palmés
    Carles Campuzano i Canadés
    Immaculada Riera i Reñé
    Josep Rull i Andreu
    Ivonne Griley i Martínez
    Lourdes Ciuró i Buldó
    Joan Camprubí i Masallera
    Calamanda Vila i Borralleras
    Margarida Payola i Lahoz
    Raimon Gusi i Amigó
    Anna Maria Maristany i Posadas
    Antoni Valdivia i Navarro
    Genís Boadella i Esteve
    Roser Costa i Gil
    Marta Carreras i Diego
    Lluís Pujolàs i Sala
    Jordi Monrós i Ibáñez
    Maria Gràcia Escabia i Ruiz
    Carles Deprius i Flores
    Joan Baptista Gavaldà i Moran
    Xavier Trias i Vidal de Llobatera

    Suplents
    Mercè Soler i Sanchís
    Agustí Guasch i Adan
    Marta Garcés i Lanciano
    Jaume Casanovas i Rodríguez
    M. Victòria Sànchez i Castro


    SENAT

    Montserrat Candini i Puig
    Suplent: Marc Pifarré i Estrada

    Feliu Guillaumes i Ràfols
    Suplent: Albert Marco i Zaurin

    Jordi Torra i Vendrell
    Suplent: M. Carme Sayós i Motilla


    Per Tarragona

    CONGRÈS

    Jordi Jané i Guash
    Immaculada Juan i Franch
    Xavier Bagés i Llasera
    Sílvia Pomés i Roset
    Oriol Vázquez i Tarrida

    Suplents
    Anna Ramos i Castro
    Santiago i Guasch

    SENAT

    Josep Maldonado i Gili
    Suplent: Jordi Just i Miró

    Salvador Pallarés i Brull
    Suplent: Rosa Clara Prades i Beltran


    Per Girona

    CONGRÈS

    Jordi Xuclà i Costa
    Josep Trias i Figueras
    Cristina Mascarreras i Sabrià
    Jordi Munell i Garcia
    Montse Roura i Massaneda

    Suplents
    Lluís Costabella i Portella
    Coralí Cunyat i Badosa

    SENAT

    Rosa Núria Alexandre i Cerarols
    Suplent: Ricard Font i Hereu

    Carles Pàramo i Ponseti
    Suplent: Jaume Sagrera i Lloveras


    Per Lleida

    CONGRÈS

    Ramon Companys i Sanfeliu
    Maite Ramoneda i Sentenach
    Antoni Postius i Terrado

    Suplents
    Àfrica Aldavert i Agell
    Marc Calderó i Cluet
    Meritxell Planes i Bastida

    SENAT

    Ramon Alturo i Lloan
    Suplent: Josep Maria Maench i Biela

    Maite Rivero i Segalés
    Suplent: Míriam Sentín

    dimecres, de gener 16, 2008

    Fundació Campaner

    El passat mes d'octubre vaig assistir a la presentació del projecte de cooperació entre el CD Almeda (Cornellà) i la Fundació Campaner. Aquesta ONG des de fa onze anys treballa a Diffa (Níger) per combatre la malaltia anomenada Noma.

    LA NOMA és una bactèria infecciosa que ataca als nens més vulnerables, desnodrits i amb manca d'higiene. Comença per la boca i els va devorant el rostre. Aquesta malaltia si no es para a temps pot provocar la mort.

    Per tal de combatre la malaltia és molt senzill només cal realitzar un programa de prevenció que contempli uns mínims d'higiene i una alimentació equilibrada. I un cop detectada la malaltia administrar penicil·lina. Aquest punt és el més trist de la malaltia perquè com està provocada per una bactèria només amb una dosi de penicil·lina es cura. I actualment l'accés a aquest medicament no hauria de ser cap problema per a cap persona d'arreu del planeta. La Fundació Campaner treballa a Diffa per subministrar la penicil·lina als afectats, així com la promoció d'hàbits d'higiene i alimentació als habitants de la zona. Per altra banda, com aquesta bactèria literalment es menja la carn, sobre tot de la cara, l'entitat també promou que cirurgians plàstics voluntaris d'hospitals de referència de Barcelona i Mallorca realitzin reconstruccions facials.

    El proper 14 de gener i fins el 8 de febrer té lloc a la Sala Raimon Llort de la Biblioteca Central de Cornellà l'exposició "Lluita contra la Noma". L'exposició consta d'una vintena de fotos de nens afectats per la Noma, dels projectes que la Fundació té en marxa al Níger com ara, una escola per a 280 nens, una casa d'acollida, un dispensari, diferents pous, micro-crèdits per a dones, visites de metges voluntaris pels poblats, intervencions, així com alguna altre imatge de la regió de Diffa.

    Com ja vaig poder gaudir de la presentació de la Fundació Canpaner el passat mes d'octubre, us recomano la xerrada que tindrà lloc a la Biblioteca Central de Cornellà el proper dimarts 5 de febrer, a les 19 hores que anirà a càrrec de Xisca Figuerola, coordinadora de la Fundació, que explicarà el qui, que, com de la Fundació, així com els projectes que tenen actualment en marxa.

    diumenge, de gener 13, 2008

    La rèplica al video del PP